JAPON USULÜ BİSKÜVİ
MALZEME:
un 2 bardak,pudra şekeri 1 bardak, yağ 6 çorba kaşığı, kakao 1 çorba kaşığı,yumurta 2 adet,yumurta sarısı 1 adet,zencefil 1 çimdik,vanilya 1 çimdik
YAPILIŞI: Unu eleyip kakao ile karıştırın. Pudra şekeri, vanilya, zencefil ve yağı bir kapta iyice karıştırıp krema haline getirin. Yumurtaları teker teker kırıp karıştırarak kremaya katın ve karışımı iyice çalkalayın. Kakaolu unu bu karışımın içine yedire yedire katın. Hazırladığınız bu hamuru ucu düz bir sıkma torbasına doldurun. Bir fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt serin ve kâğıdın üstünü hafifçe yağlayın. Hamuru birbirine yapışmayacak şekilde aralıklı olarak küçük topaklar halinde kâğıdın üstüne sıkın. Önceden 230 dereceye ısıtılmış bir fırında 10 dakika kadar pişirin. Tepsiyi fırından aldıktan sonra bisküvileri soğutun ve ikişer ikişer ayırın. Bir bisküvinin üstüne istediğiniz cins marmelat sürün ve diğer bisküviyi marmelatın üstüne kapatın.